Docenten

Onze docenten

De docenten zijn gericht op kennisoverdracht, maar ook op de kracht en kennis van de deelnemers, op zelfredzaamheid en zeker ook op samen redzaam zijn door middel van samen leren. De docenten geven tijdens de colleges ruimte en aandacht om intellectueel en social gestimuleerd en uitgedaagd te worden op het gebied van kunst en cultuur.

Ben Verschuren

Barokspecialist Ben Verschuren geeft al jaren lezingen over muziek, met name over de barokopera. Hij plaatst de muziek binnen de maatschappelijke en politieke 

context van de tijd waarin ze ontstond.

Mariska Horster

Mariska Horster is docent filosofie. Ze bedenkt en leidt workshops over filosofische thema’s.

Mariska Horster is ook docent bij de Volksuniversiteit Breda

Simone Gerich
Simone Gerich

Simone Gerich schrijft verhalen over kunst- en muziekgeschiedenis. Ze ontwikkelt lesmaterialen voor onderwijsinstellingen en schrijft geregeld in het tijdschrift Hemel en Aarde. Als zangeres maakt ze deel uit van ensemble sOTTOvoces.

Medische ethiek docent Frans Rutten
Frans Rutten

Frans Rutten is anesthesioloog en spoedarts, visiting professor emergency medicine aan de University of Massachusetts, USA. Frans is auteur van

lesmateriaal en (hoofd)docent spoed eisende zorg aan huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen verstandelijk gehandicapten. Frans is leken-voorganger in de Sacramentskerk.

Mythologie
Marionne van de Camp

Marionne van de Camp is Neerlandica en theatermaker. Zij geeft in haar theaterstukken de verhalen uit de klassieke oudheid een eigentijds gezicht.

Thijs Bonger

Thijs Bonger is muziekjournalist bij BN/De Stem en het tijdschrift Luister. Hij schrijft programmatoelichtingen voor Philharmonie Zuidnederland en de Muziekgebouwen in Amsterdam en Eindhoven. Verder presenteert hij radioprogramma’s bij de Concertzender. Thijs geeft met regelmaat lezingen.

Paul Lemmens

Paul Lemmens is docent en sectieleider geschiedenis. Daarnaast is hij lid van de Western Front Association (WFA) Nederland, een vereniging van en voor mensen met een grote interesse in alle facetten van de Eerste Wereldoorlog.

Paul Lemmens is ook docent bij de Volksuniversiteit Breda


Manon Wilbrink

Manon is historicus en docent geschiedenis aan het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda. In haar vrije tijd doet zij onderzoek naar verschillende facetten van de Tweede Wereldoorlog en ontwikkelt zij lesmateriaal.nieuwsgierig naar onze collegereeksen?

De PostSchool biedt collegereeksen en salongesprekken aan op het gebied van kunst, cultuur, religie, filosofie, en geschiedenis in een interactieve

vorm.