Docenten

Onze docenten

De PostSchool is er trots op dat we werken met een professioneel en sterk team van docenten.

De docenten zijn gericht op kennisoverdracht, maar ook op de kracht, kennis en ervaring van de deelnemers, op zelfredzaamheid en zeker ook op samen redzaam zijn door middel van samen leren. De docenten geven tijdens de colleges ruimte en aandacht om intellectueel en sociaal gestimuleerd en uitgedaagd te worden op het gebied van de kunsten, filosofie, geschiedenis en cultuur.

Ben Verschuren

Barokspecialist Ben Verschuren geeft al jaren lezingen over muziek, met name over de barokopera. Hij plaatst de muziek binnen de maatschappelijke en politieke 

context van de tijd waarin ze ontstond.

Ben heeft maart 2023 een lezing gegeven over Bach voor de bewoners van Vredenbergh

Mariska Horster

Mariska Horster is docent filosofie. Ze bedenkt en leidt workshops over filosofische thema’s.

Mariska Horster is ook docent bij de Volksuniversiteit Breda

Simone Gerich
Simone Gerich

Simone Gerich schrijft verhalen over kunst- en muziekgeschiedenis. Ze ontwikkelt lesmaterialen voor onderwijsinstellingen en schrijft geregeld in het tijdschrift Hemel en Aarde. Als zangeres maakt ze deel uit van ensemble sOTTOvoces.

Medische ethiek docent Frans Rutten
Frans Rutten

Frans Rutten is anesthesioloog en spoedarts, visiting professor emergency medicine aan de University of Massachusetts, USA. Frans is auteur van

lesmateriaal en (hoofd)docent spoed eisende zorg aan huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen verstandelijk gehandicapten. Frans is leken-voorganger in de Sacramentskerk.

Mythologie
Marionne van de Camp

Marionne van de Camp is Neerlandica en theatermaker. Zij geeft in haar theaterstukken de verhalen uit de klassieke oudheid een eigentijds gezicht.

Thijs Bonger

Thijs Bonger is muziekjournalist bij BN/De Stem en het tijdschrift Luister. Hij schrijft programmatoelichtingen voor Philharmonie Zuidnederland en de Muziekgebouwen in Amsterdam en Eindhoven. Verder presenteert hij radioprogramma’s bij de Concertzender. Thijs is sinds kort ook docent bij Volksuniversiteit Breda

Paul Lemmens

Paul Lemmens is docent en sectieleider geschiedenis. Daarnaast is hij lid van de Western Front Association (WFA) Nederland, een vereniging van en voor mensen met een grote interesse in alle facetten van de Eerste Wereldoorlog.

Paul Lemmens is ook docent bij de Volksuniversiteit Breda

Manon Wilbrink

Manon is historicus en docent geschiedenis aan het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda. In haar vrije tijd doet zij onderzoek naar verschillende facetten van de Tweede Wereldoorlog en ontwikkelt zij lesmateriaal.


Rutger van Eijken

Rutger van Eijken is filosoof en studeerde af op het onderscheid tussen waanzin en

normaliteit, en is momenteel docent Sociale Studies aan de Avans Hogeschool in Breda. Eerder werkte hij als journalist en hulpverlener in de daklozenopvang. Ruther is auteur van Ethiek in het sociaal domein (Boom, 2021) en van Burgerschap: mens, cultuur en samenleving (Boom, 2023)

nieuwsgierig naar onze collegereeksen?

De PostSchool biedt collegereeksen en salongesprekken aan op het gebied van kunst, cultuur, religie, filosofie, en geschiedenis in een interactieve

vorm.