Partners

Hans Luiten

Lezing Hans Luiten Nieuwe Veste i.s.m. Volksuniversiteit Breda

Volksuniversiteit Breda

Volksuniversiteit Breda biedt al 50 jaar een groot aantal betaalbare cursussen, workshops en lezingen die een bijdrage leveren aan je ontwikkeling of een leuke invulling geven aan je vrije tijd. Het motto van de Volksuniversiteit is leven lang leren en ontwikkelen.


De PostSchool is in 2022 vrijwel meteen met de Volksuniversiteit in gesprek gegaan over een samenwerking waarin we elkaar kunnen versterken.

Onze eerste samenwerking mondde uit in de lezing op 30 maart 2022 Begrijpt u de oorlog in Oekraine nog? door Hans Luiten.

Een aantal docenten zijn door onze samenwerking én bij De PostSchool én bij Volksuniversiteit Breda betrokken.


Pilot Mythologie 2022 locatie Vredenbergh Entre-Nous

Vredenbergh

Sinds 1960 biedt Vredenbergh op een centraal gelegen, groenrijke locatie in Breda de mogelijkheid om te wonen in een omgeving die verzorging biedt en waar veiligheid gegarandeerd is. Serviceresidentie Vredenbergh werkt sinds januari 2022 samen met de PostSchool.


Begin januari 2022 stond de eerste pilot op de agenda van de PostSchool, deze werd in verband met de corona maatregelen verplaatst naar februari 2022. De pilot Mythologie kon gegeven worden in de prachtige ruimte Entre-Nous van Vredenbergh. De pilot werd opgevolgd door vele collegereeksen van drie of zes bijeenkomsten.

Colleges bij Vredenbergh zijn ook voor bewoners buiten Vredenbergh toegankelijk.

Dit jaar staan er vijf collegereeksen op het programma.


SooS tv

SooS is een community, een digitaal platform waar senioren online spelletjes kunnen spelen en met elkaar in contact komen. De missie van SooS is om senioren een leuke tijd te bezorgen en met elkaar te verbinden.

SooS TV wordt het nieuwe onderdeel van SooS. Er worden diverse items, muziek, films en workshops over onderwerpen van, voor en door senioren uitgezonden.


SooS tv heeft de collegereeks over de Nassaus van najaar 2023 gestreamd en wordt later uitgezonden op Soos tv.


Park Zuiderhout PostSchool

Op reis westerse muziekgeschiedenis 2023 locatie Park Zuiderhout ruimte Bieenkorf

Park Zuiderhout

Park Zuiderhout is een unieke plek in Teteringen waar 270 mensen op leeftijd landelijk wonen in een prachtig stukje natuur. De ideale locatie om het leven te

vieren, daar is Park Zuiderhout volledig op ingericht. Park Zuiderhout biedt services op het gebied van Vieren van het Leven, Wonen en Ondersteuning en Zorg.


Maandagavond 25 maart 19.30 - 21.30 uur geeft Esther van Rosmalen Esther van Rosmalen een interactieve lezing over Vincent van Gogh en hoe hij verschillende kunstenaars inspireerde.

deBreedonk

DeBreedonk is een woonzorgcentrum voor wonen, welzijn en zorg aan de

Willem van Oranjelaan in Breda. Deze locatie is prachtig gelegen in een

groene omgeving, direct naast het Mastbos.


Bij de Breedonk heeft de PostSchool een collegereeks en een lezing verzorgd. Deze zijn beide goed ontvangen,


Breda Senior

Breda Senior is een platform van en voor de stad. Dat agendeert, inspireert en activeert. Breda Senior laat op een positieve manier zien dat senioren een krachtig onderdeel van onze samenleving zijn.


De PostSchool Lezing 2023 werd op donderdag 30 november gegeven door Paul Lemmens met een lezing over de Nassaus en Breda.

Breda Senior maakte het mogelijk dat alle senioren de lezing gratis konden volgen. De lezing werd gegeven in Ontmoetingscentrum De Vlieren, Breda
PostSchool Lezing 2023

foto: RC Amersfoort

KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout ondersteunt senioren (en dan men name voor de leden

van de KBO Ulvenhout) met vragen die betrekking hebben op wonen-, zorg- en welzijn voorzieningen Biedt ontmoetingsmogelijkheden aan door het organiseren van activiteiten op velerlei gebied. Dit dan vooral voor leden en door leden.


De PostSchool biedt op 3, 10 en 17 april de collegereeks Nederland en de koloniën, toen en nu in De Pekhoeve, de ontmoetingsplaats van KBO Ulvenhout, aan. Ook voor niet-leden toegankelijk.Gemeente Breda

Gemeente Breda heeft Stichting PostSchool eind mei 2022 €5000 subsidie verleend in het kader van kleine stedelijke initiatieven.


Met wethouder Arjen van Drunen in gesprek over samenwerking.


nieuwsgierig naar onze collegereeksen?

De PostSchool biedt collegereeksen en salongesprekken aan op het gebied van kunst, cultuur, religie, filosofie, en geschiedenis in een interactieve

vorm.