Partners

Hans Luiten

Lezing Hans Luiten Nwe Veste 30 maart 2022 i.s.m. Volksuniversiteit Breda

Volksuniversiteit Breda

Volksuniversiteit Breda biedt al 50 jaar een groot aantal betaalbare cursussen, workshops en lezingen die een bijdrage leveren aan je ontwikkeling of een leuke invulling geven aan je vrije tijd. Het motto van de Volksuniversiteit is leven lang leren en ontwikkelen.


De PostSchool is in 2022 vrijwel meteen met de Volksuniversiteit in gesprek gegaan over een constructieve samenwerking waarin we elkaar kunnen versterken.

Onze eerste samenwerking mondde uit in de lezing op 30 maart 2022 Begrijpt u de oorlog in Oekraine nog? door Hans Luiten. Een aantal docenten zijn door onze samenwerking én bij De PostSchool én bij Volksuniversiteit Breda betrokken.

In juni 2023 kunt u zich ook via Volksuniversiteit Breda inschrijven voor de collegereeks Hannah Arendt en het burgerschap van nu

Mythologie

Pilot Mythologie 2022 locatie Vredenbergh Entre-Nous

Vredenbergh

Sinds 1960 biedt Vredenbergh op een centraal gelegen, groenrijke locatie in Breda de mogelijkheid om te wonen in een omgeving die verzorging biedt en waar

veiligheid gegarandeerd is. Vredenbergh werkt sinds januari 2022 samen met de PostSchool.


Begin januari 2022 stond de eerste pilot op de agenda van de PostSchool, deze werd in verband met de corona maatregelen verplaatst naar februari 2022. De pilot Mythologie kon gegeven worden in de prachtige ruimte Entre-Nous van Vredenbergh. Er volgden in 2022 nog vijf collegereeksen in samenwerking met Vredenbergh in Entre-Nous. In 2023 start de PostSchool met de zes wekelijke collegereeks Mythologie vrouwen in Griekse mythen en drama deze is ook voor bewoners buiten Vredenbergh toegankelijk.

Park Zuiderhout PostSchool

Pilot Op reis westerse muziekgeschiedenis 2023 locatie Park Zuiderhout ruimte Bieenkorf

Park Zuiderhout

Park Zuiderhout is een unieke plek in Teteringen waar 270 mensen op leeftijd landelijk wonen in een prachtig stukje natuur. De ideale locatie om het leven te

vieren, daar is Park Zuiderhout volledig op ingericht. Park Zuiderhout biedt services op het gebied van Vieren van het Leven, Wonen en Ondersteuning en Zorg.


Februari 2023 stond na DeBreedonk en Vredenbergh de pilot bij Park Zuiderhout op de agenda van de PostSchool. De driewekelijkse collegereeks Op reis door westerse muziekgeschiedenis kon voor 10 deelnemers gegeven worden in de ruimte Bieenkorf.

deBreedonk

DeBreedonk is een woonzorgcentrum voor wonen, welzijn en zorg aan de

Willem van Oranjelaan in Breda. Deze locatie is prachtig gelegen in een

groene omgeving, direct naast het Mastbos.


Eind maart 2022 had de PostSchool een pilot bij deBreedonk voor de bewoners, deze is erg goed ontvangen.

Maart 2023 wordt de driewekelijkse collegereeks over Van Gogh aangeboden. Ook voor mensen buiten deBreekdonk toegankelijk.

nieuwsgierig naar onze collegereeksen?

De PostSchool biedt collegereeksen en salongesprekken aan op het gebied van kunst, cultuur, religie, filosofie, en geschiedenis in een interactieve

vorm.